“De Gelagkamer”

In het oudste gedeelte van Hotel-Restaurant “De Zwarte Boer”, de Gelagkamer, heten wij u van harte welkom voor een kopje koffie met huisgemaakt gebak, een smaakvolle lunch van onze lunchkaart of een heerlijk diner. “De Gelagkamer” dateert uit het jaar 1600. Geniet van een knapperend haardvuur bij onze monumentale schouw met het prachtige tegelplateau met hierop Koning Willem II en Anna Paulowna.

“De Deel”

De “nieuwbouw” van “De Zwarte Boer” dateert uit 1855. Bijzonder detail is dat de deel in 1855 is gebouwd met de stenen die vrijkwamen bij de sloop van het “Oude Huis Leuvenum”.

Achter ons historische pand hebben wij een prachtig kunstwerk gerealiseerd met hierop een levensecht schilderij van het oude kasteel. Wanneer u via het bruggetje (achter het hotel) het bos inloopt kunt u de oude kasteelgracht nog zien liggen. De fundering van het kasteel is nog intact. Wanneer u vervolgens hier uw ogen sluit kunt u de mystieke sfeer en allure van weleer gewoon voelen.

Legende

Er wordt gefluisterd dat het onder de fundering van het Oude Huis te Leuvenum zich het koninkrijk bevind van een Elfenkoning en koningin met hun elfenvolk. Zij hielden toezicht op de balans tussen goed en kwaad en beschermden de handelsreizigers tegen wilde dieren en struikrovers. Met het strooien van een klein beetje toverpoeder, schenen zij kwaadaardige intenties weg te nemen en zelfs gevoelens van onvoorwaardelijke liefde te kunnen bewerkstelligen.

Dit kwam een de kwaadaardige baron (met de bijnaam “Zwarte Baron”) van een nabijgelegen kasteel ter ore. Hij wilde de toverkracht van de elfjes aanwenden om een schone jonkvrouwe de zijne te maken. Zij wilde namelijk niets van hem weten, daar de baron op zijn zachtst gezegd onmenselijk was.

Rondom het middernachtelijk uur, op de dag dat de lente overging in de zomer, wist hij de elfenkoningin te ontvoeren. Wat hij niet wist was dat de toverkracht alleen werkte wanneer de koning en de koningin gezamenlijk hun poeder strooiden. Om haar gemaal niet in gevaar te brengen zei de koningin niets. De koning was radeloos en verloor alle hoop zijn gemalin ooit terug te zien. Na drie maanden kleurde hij de bladeren van de bomen diep rood om zijn liefde voor haar te uiten. De zoektochten van het elfenvolk haalden niets uit. De koningin was onvindbaar. De bomen verloren hun bladeren. De koning dreigde te bezwijken aan een gebroken hart. Met zijn laatste beetje toverkracht toverde hij op 21 december een dik pak sneeuw. Daar waar de koningin zat gevangen smolt de sneeuw meteen weer weg. Haar liefde was zo sterk en warm dat geen sneeuwvlokje bleef liggen. Toen werd zij snel gevonden. De baron besefte ineens dat echte liefde onoverwinnelijk is en barstte in tranen uit. Hij werd vergeven.

De Baron veranderde. Hij doneerde al zijn bezittingen aan de armen en verliet zijn kasteel. Hij betrok een boerderij in Leuvenum om daar de handelsreizigers veilig onderdak te bieden en een goede maaltijd te serveren.

Golfen in Leuvenum

Op loopafstand van ons hotel ligt Landgoed Ullerberg. De Ullerberg is een zeer bijzondere locatie met één van de weinige privé golfbanen van Nederland. Op de unieke negen holes natuurbaan, speelt u in een oase van rust en stilte op ‘geschoren’ heide.

Spelen op de Ullerberg heidegolfbaan is ervaren hoe er decennia geleden golf werd gespeeld. Zie voor meer informatie www.ullerberg.com of stuur een mail naar info@ullerberg.com. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw Erlandine Heering op 06-22242103.

Boswandeling

Vanuit “De Zwarte Boer” kunt u op eigen gelegenheid een wandeling starten door de schitterende bossen in en om Landgoed Leuvenum. Tevens kunt u onder begeleiding wandelen met:

 - Emmy van Willigen: 06-50607810, zie ook www.emmysnatuurwandelingen.nl
 - Henk Dik: 06-42037118, zie ook www.wandelingenhenkdik.nl
 - Ko de Boswachter: 06-13426049 

Segway-Veluwe

Een ontzettend leuke manier om de mooie gebieden rond ons hotel te verkennen is met Segway-Veluwe. De Segway is een zelfbalancerend elektrisch vervoermiddel welke men kan voortbewegen door naar voor of naar achteren te leunen. Naast de standaard Segway kunt u deze hippe tweewieler zelfs reserveren met extra dikke wielen om “Off Road” mee te rijden. Erg leuk in combinatie met een lunch of diner.

Wilt u meer informatie over dit vervoersmiddel met een onwijs hoge fun-factor? Kijkt u dan op www.segway-veluwe.nl.

Cadeaucheques

Op zoek naar een leuk en origineel cadeau? Laat uw vrienden, kennissen, geliefde of jubilaris eens door ons in de watten leggen! U kunt in ons hotel-restaurant uw eigen cadeaucheque samenstellen en deze eventueel voorzien van een kleine persoonlijke tekst. De cheques zijn te bestellen in de vorm van een bedrag, arrangement of hotelovernachting met of zonder diner.

“De Heerenkamer”

Onze Heerenkamer, de knusse Opkamer met het eeuwenoude trapje, is een ideale ruimte om met maximaal 10 personen héérlijk te lunchen, borrelen of dineren.
Helaas is de Heerenkamer niet geschikt voor gasten die slechter ter been zijn.

Voor reserveringen en andere informatie zijn wij rechtstreeks te bereiken op tel. +31 577 407395.

Contact opnemen