Restaurant

Bij De Zwarte Boer heten wij u van harte welkom voor een kopje koffie met huisgemaakt gebak, gezellige borrel, een smaakvolle lunch (ook uitgebreid warme lunch) en heerlijk (vroeg) diner van onze uitgebreide menukaart!
Wij heten u nu op donderdag, vrijdag én zondag ook welkom voor (vroeg) diner tot 20.00 uur.

Gelagkamer

Het oudste gedeelte van De Zwarte Boer, 'De Gelagkamer', dateert uit het jaar 1600. Geniet van een knapperend haardvuur bij onze monumentale schouw met het prachtige tegelplateau met hierop Koning Willem II en Anna Paulowna.

Tijdens de ingrijpende restauratie vonden wij een schitterende estriken vloer welke verstopt lag onder een plankenvloer en vloerbedekking. Deze is inmiddels volledig gerestaureerd.

De oude kast en bedstee, dateren nog uit de tijd dat alleen de welgestelde handelsreizigers zich een overnachting konden permitteren. Wist u trouwens dat de bedstee niet zo groot was omdat de mensen vroeger een stuk kleiner waren? Men sliep half zittend omdat men bang was dat het bloed naar het hoofd zou stijgen.

Oude Keuken

De oude keuken is onderdeel geworden van ons restaurant! Hier staat ook het oude, hout gestookte fornuis met schitterend tegelplateau.
Één van de vele verloren schatten uit het 'Oude Huis Leuvenum'.
 
In 2015 heeft dit gedeelte een make-over ondergaan. U kunt hier plaatsnemen op onze loungebank of comfortabele stoelen. Ideaal voor kleine gezelschappen tot 8-10 personen. Vanuit deze positie heeft u zicht op onze prachtige wijnklimaatkast waar u uw favoriete en perfect gekoelde wijn kunt kiezen.

Heerenkamer

Onze Heerenkamer, de knusse Opkamer met het eeuwenoude trapje, is een ideale ruimte om met maximaal 10 personen héérlijk te lunchen, borrelen of dineren.
Helaas is de Heerenkamer niet geschikt voor gasten die slechter ter been zijn.

Grote Eetkamer

De Grote Eetkamer aan de voorzijde is sinds 2020 ook onderdeel van ons restaurant. De Grote Eetkamer is de plek om ontspannen te genieten!

Voor reserveringen en andere informatie zijn wij rechtstreeks te bereiken op tel. +31 577 407395.

Contact opnemen