Restaurant de Brasserie

In ons Restaurant de Brasserie heten wij u van harte welkom voor een kopje koffie met huisgemaakt gebak, een smaakvolle lunch van onze lunchkaart of een heerlijk uitgebreid diner à la carte!

De Gelagkamer

Het oudste gedeelte van De Zwarte Boer, “De Gelagkamer”, dateert uit het jaar 1600. Geniet van een knapperend haardvuur bij onze monumentale schouw met het prachtige tegelplateau met hierop Koning Willem II en Anna Paulowna.

Tijdens de ingrijpende restauratie vonden wij een schitterende estriken vloer welke verstopt lag onder een plankenvloer en vloerbedekking. Deze is inmiddels volledig gerestaureerd.

De oude kast en bedstee, dateren nog uit de tijd dat alleen de welgestelde handelsreizigers zich een overnachting konden permitteren. Wist u trouwens dat de bedstee niet zo groot was omdat de mensen vroeger een stuk kleiner waren? Men sliep half zittend omdat men bang was dat het bloed naar het hoofd zou stijgen.

Oude Keuken

De oude keuken is onderdeel geworden van onze Brasserie. Hier staat ook het oude, hout gestookte fornuis met schitterend tegelplateau.
Één van de vele verloren schatten uit het “Oude Huis Leuvenum”.
 
In 2015 heeft dit gedeelte van onze Brasserie een make-over ondergaan. U kunt hier plaatsnemen op onze loungebank of comfortabele stoelen. Ideaal voor kleine gezelschappen tot 10 personen. Vanuit deze positie heeft u zicht op onze prachtige wijnklimaatkast waar u uw favoriete en perfect gekoelde wijn kunt kiezen.

Voor uw reserveringen en andere informatie is Hotel-Restaurant “De Zwarte Boer” rechtstreeks te bereiken op tel. +31 577 407395.

Contact opnemen